Terug naar het overzicht

Van kippenslachterij naar Mandersloot transport

Wist je dat Mandersloot is ontstaan uit een kippenslachterij en in een tijdsbestek van zo’n zestig jaar is uitgegroeid tot het transportbedrijf van nu? Maar hoe heeft deze verandering precies plaats gevonden en waarom? In deze blog lees je er alles over.

Kippenslachterij

Toen Wuf Mandersloot 17 jaar was, werkte hij samen met zijn broers in de kippenslachterij. Later werd hij hier ook aandeelhouder van. Van jongs af aan merkte je al dat Wuf een echte ondernemer was en overal een uitdaging in zag. Want de kippen moesten worden vervoerd en hoe kon je hier nou op besparen? Elke keer iemand inhuren wilde hij eigenlijk niet meer, dus besloot hij om de kippen zelf te vervoeren.

Ontstaan Mandersloot

Wuf Mandersloot kocht een vrachtwagen en ging zelf rijden. Eerst binnen Nederland en later ook naar Polen. Hij merkte al snel dat hier veel vraag naar was en zo besloot hij samen met zijn vrouw Teuni om hierin verder te gaan. Wuf zat op de vrachtwagen naar Polen en Teuni bleef thuis om de telefoontjes te ontvangen en het administratieve werk te doen. Zo ontstond in 1964 officieel Mandersloot transport, gevestigd in de schuur van hun eigen huis op het Oosteinde in Scherpenzeel. Terwijl de kinderen werden opgevoed op kantoor, werkte het echtpaar hard om steeds verder uit te kunnen breiden.

Tweede kantoor

Eind vorige eeuw rijden er al 20 vrachtwagens en breidt het kantoor in Nederland verder uit. Veel van de ritten gaan naar Polen. Om daar ook uit te kunnen breiden, werd er in 1996 een kantoortje gekocht. Dit was een klein kantoortje, dat vastzat aan een huis en hier werden de eerste stappen gezet om verder uit te breiden binnen Polen. In die tijd zaten er drie mensen op kantoor en waren er vijf chauffeurs. Vanuit die vestiging is Mandersloot transport in de jaren erna verder gegroeid.

Vond u dit nou leuk om te lezen en bent u benieuwd naar meer geschiedenis en belevenissen van Mandersloot. Houdt deze blog dan goed in de gaten.