Transport van en naar Polen

Van alle landen in Europa is Polen de belangrijkste hub voor Mandersloot. Hier worden ook alle goederen voor de Baltische staten overgeslagen. Het eerste buitenlandse distributiecentrum van Mandersloot werd al in 1996 geopend in de buurt van Poznan. Nu, ruim 60 jaar later, werken er ongeveer 200 werknemers vanuit drie distributiecentra. Naast Poznan is Mandersloot ook gevestigd in de omgeving van Warschau en Katowice. We rijden er met zo’n 100 eigen transportvoertuigen: van bestelbusjes tot grote internationale trucks.

Retail in Polen

In Polen verzorgen we de distributie van verschillende producten naar tal van grote Retail organisaties. In alfabetische volgorde zijn dat: Aldi, Biedronka, Carrefour, Kaufland, Lidl, Makro en Netto. Onze opdrachtgevers kiezen voor Mandersloot vanwege het fijnmazige distributienetwerk en betrouwbare leveringen. Alle locaties in Polen zijn voorzien van koelcellen, vanwaar we zeven dagen in de week geconditioneerde transporten verzorgen met temperaturen van +2, +10 en +16. Op het gebied van het vervoer van bloemen en planten is Mandersloot marktleider in Polen. Andere bekende ketens die we bevoorraden zijn de bouwmarkten Leroy Melin en Obi.

Organisatie van transport Polen

Bij Mandersloot hebben we er bewust voor gekozen om alle distributiecentra aan te sturen met Nederlands management. Dat garandeert duidelijke communicatie tussen het hoofdkantoor in Scherpenzeel en de verschillende centra in Polen. Het zorgt er ook voor dat we overal werken volgens de (kwaliteits)normen en waarden die voor ons in Nederland vanzelfsprekend zijn. Onze chauffeurs zijn allemaal afkomstig uit Polen. Ze kennen het wegennetwerk en de lokale gebruiken goed en kunnen gemakkelijk communiceren met de mensen op de laad- en losadressen.

Groupage transport Polen

Bij groupage transport voegen we kleine ladingen van verschillende opdrachtgevers samen tot één grote lading. Deze transporten vanuit Nederland verzamelen we op onze hubs in Polen, om ze daar om te pakken naar de transporten in het binnenland en naar de Baltische staten. Groupage biedt bedrijven de mogelijkheid om tegen lage kosten hun producten snel en betrouwbaar naar Polen en omringende landen te verzenden. Dit is beter voor het milieu en goed voor de consument, die in de supermarkt versproducten van de beste kwaliteit aantreft.

Certificering

Bijna al onze distributiecentra zijn TAPA-FSR en IFS Logistics gecertificeerd. FSR staat voor Facility Security Requirements en is de officiële TAPA-standaard voor de crossdock van high value en high risk goederen. TAPA-FSR omschrijft aan welke processen en specificaties logistieke dienstverleners moeten voldoen om gecertificeerd te worden. De IFS Logistics-standaard werd in 2003 in Duitsland geïntroduceerd, met als doel het garanderen van de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen voor retailers en groothandelaren. In een later stadium hebben de Franse en Italiaanse handel- en Retail organisaties besloten zich hierbij aan te sluiten. Inmiddels is de IFS Logistics standaard een marktnorm geworden met verregaande voedselveiligheidseisen.

Laten we eens kennismaken

Ook profiteren van onze logistieke dienstverlening? Neem dan gerust even contact op via onderstaande contactgegevens. Wij maken graag kennis om uw eisen, wensen en de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

info@mandersloot.eu +31 (0) 33 277 64 44

Klaar voor een samenwerking?

Offerte aanvragen