Groupage transport

Groupage transport is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot één grote lading. Hierdoor bieden we ook bedrijven met kleinere zendingen de kans om betrouwbaar, snel en voordelig hun lading te vervoeren. Door groupage kunnen we transport zo efficiënt mogelijk organiseren, wat bijdraagt aan kostenbesparing en het beperken van de CO2-uitstoot. Bij Mandersloot hebben we van groupage een specialisme gemaakt. Het feit dat we in Midden- en Oost-Europa verschillende hubs hebben, helpt ons daarbij.

LTL en FTL

Transport over de weg leent zich bij uitstek voor groupage. We maken onderscheid tussen LTL en FTL. LTL staat voor Less Than Truckload en dat wil zeggen dat er losse pallets instaan.. Bij FTL, Full Truck Load, is de vrachtwagen wel volledig geladen. Door met veel verschillende opdrachtgevers samen te werken en slim te plannen, kunnen we de transporten maximaal vullen en dat drukt de prijs voor onze opdrachtgevers.

Groupage transport richting Midden- en Oost-Europa

Vanuit ons hoofdkantoor in Scherpenzeel vertrekken bijna dagelijks groupage transporten richting onze hubs in Polen, Tsjechië en Hongarije. Daar wordt de lading overgeslagen om via ons fijnmazige netwerk verder te worden gedistribueerd binnen de eerder genoemde landen zelf of verder naar de Baltische staten, Slowakije, Bulgarije of Roemenië.

Emballage

Eigenlijk zijn er geen goederen die ongeschikt zijn voor groupage. We vervoeren allerlei producten op pallets en op andere ladingdragers, zoals bloemen op CCTAG5. Alle dragers waarop statiegeld van toepassing is, verzamelen we voor al onze bestemmingen centraal in Roemenië. Daar is een speciale afdeling ingericht voor de administratieve verwerking.

Voordelen van groupage

De manier waarop we bij Mandersloot transport groupage hebben georganiseerd, biedt onze opdrachtgevers tal van voordelen. Zo krijgen ze, ongeacht de omvang van de zending, toegang tot het volledige distributienetwerk. De doorlooptijd is kort, doordat we slim gebruik maken van onze hubs die op strategische punten in Midden- en Oost-Europa liggen. En de kosten blijven laag, doordat we met onze planningssoftware in combinatie met jarenlange ervaring ervoor zorgen dat de wagens zo optimaal mogelijk zijn gevuld. De consument heeft altijd verse producten van hoge kwaliteit, doordat we meerdere keren per week de supermarkten beleveren.

Laten we eens kennismaken

Ook profiteren van onze logistieke dienstverlening? Neem dan gerust even contact op via onderstaande contactgegevens. Wij maken graag kennis om uw eisen, wensen en de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

info@mandersloot.eu +31 (0) 33 277 64 44

Klaar voor een samenwerking?

Offerte aanvragen