Transport van en naar Roemenië

Roemenië behoort met 238.391 km2 tot de grotere landen van Europese Unie, maar is met slechts 21 miljoen inwoners dun bevolkt. Zeker als je nagaat dat de metropool Boekarest bijna 2,5 miljoen inwoners telt. Zo’n 180 kilometer ten noorden van Boekarest, centraal in Roemenië, ligt Brașov. In die omgeving heeft Mandersloot sinds 2013 een eigen vestiging waarmee de Roemeense en Bulgaarse markt wordt bediend. Behalve kantoor beschikt de locatie over 600m2 crossdock. In totaal werken er 90 mensen en bestaat het wagenpark uit 60 voertuigen in verschillende uitvoeringen.

Retail in Roemenië

Roemenië maakt sinds 2007 deel uit van de Europese Unie. Sindsdien heeft het land zich snel ontwikkeld, hoewel met name op het platteland de welvaart nog achterblijft ten opzichte van andere voormalige Oostbloklanden als Tsjechië en Hongarije. Mandersloot levert aan de meeste grote supermarktketens in Roemenië en Bulgarije, waaronder Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro, Penny, Profi en Seigeros. Daarnaast beleveren we bouwmarkten en tuincentra als Brico Depot, Dedeman, Hornbach en Leroy Merlin. Ook de IKEA-vestiging in Boekarest wordt door Mandersloot beleverd. De centrale ligging in Roemenië en de goede aansluiting op de naburige landen maken Mandersloot een aantrekkelijke logistieke partner voor deze ketens.

Organisatie van transport Roemenië

Tussen het hoofdkantoor in Scherpenzeel en onze vestiging bij Brașov ligt meer dan 2.000 kilometer asfalt. Om ervoor te zorgen dat toch alle producten in goede conditie en op tijd aankomen, is een efficiënte planning en goede communicatie noodzakelijk. Vandaar dat we er bewust voor kiezen om al onze locaties aan te laten sturen door een Nederlands sprekende manager. Dat voorkomt misverstanden in communicatie en wederzijdse verwachtingen. Alle overige werknemers beheersen Roemeens en Bulgaars, zodat we de taal spreken van de mensen op de lokale laad- en lospunten en de verschillende autoriteiten waar we als logistieke dienstverlener mee te maken hebben.

Groupage transport Roemenië

In Nederland verzamelen we kleine ladingen van verschillende opdrachtgevers om ze samen te voegen tot één grote lading. Dit heet groupage transport. Deze transporten vanuit Nederland komen aan eerst aan op onze hub in Hongarije, waarna ze meteen doorrijden naar Roemenië en Bulgarije. Door groupage kunnen bedrijven tegen lage kosten hun producten snel en betrouwbaar naar Oost-Europa verzenden. Dat is goed voor de consument, die verse producten in de supermarkt krijgt, en ook beter voor het milieu.

Centrale emballage

In onze Roemeense vestiging verzamelen we alle embalage uit Midden- en Oost-Europa waar statiegeld op zit. We hebben hier een aparte afdeling ingericht die dit verwerkt in de administratie van onze opdrachtgevers.

Certificering

Bijna al onze distributiecentra zijn TAPA-FSR en IFS Logistics gecertificeerd. FSR staat voor Facility Security Requirements. Het is de officiële TAPA-standaard voor de crossdock van high value en high risk goederen. TAPA FSR omschrijft aan welke processen en specificaties logistieke dienstverleners moeten voldoen om gecertificeerd te worden. De IFS Logistics-standaard is een marktnorm geworden met strenge eisen ten aanzien van voedselveiligheid. Deze standaard in 2003 in Duitsland geïntroduceerd, met als doel het garanderen van de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen voor retailers en groothandelaren. Later hebben ook de Franse en Italiaanse handel- en retailorganisaties zich hierbij aangesloten.

Laten we eens kennismaken

Ook profiteren van onze logistieke dienstverlening? Neem dan gerust even contact op via onderstaande contactgegevens. Wij maken graag kennis om uw eisen, wensen en de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

info@mandersloot.eu +31 (0) 33 277 64 44

Klaar voor een samenwerking?

Offerte aanvragen