Transport van en naar Tsjechië

Tsjechië ligt centraal in Europa en vormt samen met Polen en Hongarije een belangrijke hub naar de landen in Oost-Europa. Mandersloot heeft sinds 2010 een eigen vestiging in Klíčany, een middelgrote plaats ten noorden van Praag. Hier werken 25 mensen. Op de locatie staan twee koelcellen van +2 en +10. Met de verschillende voertuigen, van truck tot transportbus, beleveren we voor onze opdrachtgevers locaties in Tsjechië en Slowakije

Retail in Tsjechië

In Tsjechië en Slowakije verzorgen we de dagelijkse aanvoer van goederen voor tal van grote retailorganisaties: Bila, Globus, Kaufland, Lidl, Makro, Norma en Penny. Dankzij ons fijnmazige netwerk zijn we in staat om aan de hoogste eisen ten aanzien van opslag, transport en overslag te voldoen. De ligging van onze hub, vlak aan de E55, maakt dat we de verschillende vestigingen van de retailketens snel kunnen beleveren. Door de toenemende welvaart in Tsjechië nemen ook het aantal vestigingen en de vrachtvolumes snel toe.

Organisatie van transport Tsjechië

Bij Mandersloot staan we voor internationaal ondernemen waarbij we de kracht van de regio zo optimaal mogelijk inzetten. In de praktijk betekent dit dat op elke locatie een Nederlands sprekende manager werkt, die een team van regionale werknemers aanstuurt. Dat maakt communicatie met het hoofdkantoor snel en gemakkelijk en garandeert dat beleid op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Door lokale medewerkers in te zetten op kantoor en voor de logistieke werkzaamheden, hebben we mensen aan de telefoon, op de weg en bij onze laad- en losplaatsen die de omgangsvormen kennen en de taal spreken. Dat voorkomt misverstanden en draagt bij aan een vlotte afhandeling.

Groupage transport Tsjechië

In Nederland verzamelen we kleine ladingen van verschillende opdrachtgevers om ze samen te voegen tot één grote lading. Dit heet groupage transport. Deze transporten vanuit Nederland komen aan op onze hub in Tsjechië, waar we ze ompakken naar de transporten in het binnenland en naar Slowakije. Door groupage kunnen bedrijven tegen lage kosten hun producten snel en betrouwbaar naar Tsjechië en Slowakije verzenden. En dat is ook fijn voor de lokale consument, die de producten van verse kwaliteit in de supermarkt aantreft.

IFS en FSR-certificering

De hub in Klíčany is, net als bijna al onze andere distributiecentra, IFS Logistics en TAPA-FSR gecertificeerd. De IFS Logistics-standaard heeft als doel de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen voor retailers en groothandelaren te garanderen. De standaard komt van oorsprong uit Duitsland. Later zijn ook de Franse en Italiaanse handel- en retailorganisaties hierbij aangesloten. Inmiddels is de IFS Logistics-standaard een marktnorm geworden met verregaande voedselveiligheidseisen. De officiële TAPA-standaard voor de opslag van high value- en high riskgoederen is FSR. De afkorting staat voor Facility Security Requirements. TAPA-FSR omschrijft aan welke processen en specificaties logistieke dienstverleners moeten voldoen om gecertificeerd te worden.

Laten we eens kennismaken

Ook profiteren van onze logistieke dienstverlening? Neem dan gerust even contact op via onderstaande contactgegevens. Wij maken graag kennis om uw eisen, wensen en de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.

info@mandersloot.eu +31 (0) 33 277 64 44

Klaar voor een samenwerking?

Offerte aanvragen