Terug naar het overzicht

Transport en distributie van stukgoederen van en naar Centraal-Europa

Naast geconditioneerde tranporten voeren wij ook dagelijks transporten uit met algemene goederen of general cargo. Hoewel we veelal geassocieerd worden als een logistiek dienstverlener met de focus op geconditioneerde transport, bieden we uiteraard ook ‘gewoon’ transport voor de distributie van uw stukgoederen aan. Wij vervoeren alles, als het maar op een pallet staat. Met uitzondering van ADR en medicijnen.

Ondanks dat deze algemene goederen geen gecontroleerde temperatuur, extra monitoring, of beveiliging vereisen behandelen wij ook deze ladingen met de hoogst mogelijk aandacht en professionaliteit. Een professioneel team dat wordt ondersteund door een modern IT- en magazijnbeheersysteem houdt continu controle over het logistieke proces. Zo zijn wij in staat om u voor een grote verscheidenheid van diverse producten te voorzien van een logistieke oplossing op maat.

Groupage

Vanuit ons hoofdkantoor in Scherpenzeel vertrekken bijna dagelijks groupage transporten richting onze hubs in Centraal-Europa. Groupage transport of LTL (Less Then Truckload) is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot één grote lading. Hierdoor bieden we ook bedrijven met kleinere zendingen de kans om betrouwbaar, snel en voordelig hun lading te vervoeren. Door groupage kunnen we transport zo efficiënt mogelijk organiseren, wat bijdraagt aan kostenbesparing voor de klant en het beperken van de CO2-uitstoot. Dit kunnen geconditioneerde transporten zijn, maar dit hoeft niet. Ook algemene goederen die zonder bepaalde temperatuur vervoerd moeten worden kunnen wij meenemen in onze groupage transport. Daarnaast kunnen wij ook volle vrachten laden en lossen in Nederland en België vanuit Centraal-Europa.

Meerdere leveringen per week

Voor alle grote supermarktketens en groothandels in Polen, Tsjechië, Slowakije, Roemenië en Hongarije verzorgen wij het transport van bloemen en planten. We arriveren meerdere keren per week bij de klanten om producten te lossen. Hierbij houden we ons aan een vast schema van laden en lossen. Voor elk land geldt dan ook dat de leveringssnelheid A – C is. Dit houdt in: dag A laden (bijv. maandag) is dag C lossen (bijv. woensdag), en laden we op dinsdag dan is het donderdag lossen op de plaats van bestemming. Voor Roemenië en Bulgarije hanteren wij A-C/D. Dit houdt in: dag A laden (bijv. maandag) is dag C of D lossen (bijv. woensdag of donderdag). Wij leveren niet alleen aan depots, maar kunnen ook uitleveren op winkelniveau, bijvoorbeeld bij bouwmarkten, supermarktketens of tuincentra.

Retour vrachten

Wij pendelen met onze vrachtwagens dagelijks tussen Nederland, België en Centraal-Europa. Wij verzorgen transporten naar Centraal-Europa, maar dus ook vanuit Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Litouwen terug naar Nederland. Dus als u opzoek bent naar een transporteur die uw lading vanuit deze landen naar Nederland kan brengen dan is Mandersloot uw partner. Zowel groupage als volle vrachten.

Geen ADR en geen medicijnen

In principe vervoeren wij alles, als het maar op een pallet staat. Uitzondering op de regel zijn ADR (schadelijke stoffen) en medicijnen. Dit doen we niet om de simpele reden dat wij gespecialiseerd zijn in geconditioneerd transport van bloemen en planten en groente en fruit. Schadelijke stoffen en ook medicijnen gaan niet samen met deze versproducten, omdat er contaminatie kan ontstaan.