Terug naar het overzicht

Dé specialist in geconditioneerd transport van bloemen en planten

Eén van onze specialieiten is geconditioneerd transport van bloemen en planten. Omdat het ons specialisme is vertellen wij u graag welke ascpecten bij het transport van belang zijn: denk aan snelle levering, de juiste vervoerstemperatuur en het voorkomen van contaminatie. Wij gaan hier erg zurgvuldig mee om, zodat wij de kwaliteit van de producten tijdens het transport kunnen waarborgen.

Wij vervoeren bloemen en planten op twee temperaturen: bloemen vervoeren we op +3 en planten op +16 graden celsius. Bepaalde soorten bloemen en planten kunnen niet bij elkaar vervoerd worden. Gebeurt dit wel, dan kan contaminatie ontstaan: overdracht van een (bacteriële) besmetting van het ene product op het andere. Sommige planten scheiden een bepaalde soort ethyleen af. Ethyleen is een plantenhormoon in de vorm van een gas en houdt verband met veroudering van zowel bloemen en planten als fruit en groenten. Een plant kan de uitstoot van het plantenhormoon ethyleen door een buurplant waarnemen en als reactie daarop maakt hij een groeispurt. Om dit te voorkomen kan je dus bepaalde producten niet met elkaar combineren.

Emballage

Het is dus van belang dat wij als transporteur over de benodigde productkennis beschikken. Voor een ideale transportomgeving moet de luchtcirculatie in de vrachtwagen optimaal zijn. Daarom stapelen we producten niet tot aan het dak, maar slechts tot een bepaalde hoogte op. Ook zorgen we door middel van koelmotoren dat de luchtvochtigheid op het juiste niveau is. Het transport van bloemen en planten gebeurt op CC TAG 5 trolleys. In onze trailers is ruimte voor 43 karren. Het ruilen van de karren, de emballage, kunnen wij ook voor u uit handen nemen.

Geconditioneerde opslag

In onze verstigingen hebben we temperatuurgecontroleerde loodsen, in Nederland (Scherpenzeel), maar ook in Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië. In al deze landen en in iedere vestiging beschikken wij over meerdere koelcellen. De temperatuur in deze cellen staat op +3 graden celsius (bloemen) of +16 graden celsius (planten). Hierdoor is het voor ons mogelijk om opslagservice te verlenen.

Groupage transport

Vanuit ons hoofdkantoor in Scherpenzeel vertrekken bijna dagelijks groupage transporten richting onze hubs in Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië. Daar wordt de lading overgeslagen om via ons fijnmazige netwerk verder te worden gedistribueerd binnen de eerdergenoemde landen zelf of verder naar de Baltische staten, Slowakije en Bulgarije. Groupage transport of LTL (Less Then Truckload) is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot één grote lading. Hierdoor bieden we ook bedrijven met kleinere zendingen de kans om betrouwbaar, snel en voordelig hun lading te vervoeren. Door groupage kunnen we transport zo efficiënt mogelijk organiseren, wat bijdraagt aan kostenbesparing voor de klant en het beperken van de CO2-uitstoot.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een terugkomend thema in de transportwereld en waar we kunnen dragen ook wij ons steentje bij. Dat doen we bijvoorbeeld met onze state of the art koelmotoren. Want inmiddels is een flink deel van onze koelwagens uitgerust met een elektrische- of een hybride koelmotor. Stroom komt dan uit de dynamo van de vrachtwagen of we laden middels een stekker aan het dok.

IFS Certificering

Eén van de belangrijkste dingen als bedrijf is om veiligheid te waarborgen. Daarom beschikken wij over onder andere een IFS-certificaat. IFS staat voor International Featured Standards en is ontwikkeld om de kwaliteit en veiligheid van de voedselketen voor retailers en groothandelaren te garanderen. Zo weten onze klanten dat wij de voedselveiligheid kunnen waarborgen. Voedselveiligheid is ons hoofddoel en met ons IFS-certificaat laten we aan onze klanten zien dat we in staat zijn om situaties op een veilige manier te waarborgen. Het houdt in dat we op elk gebied de procedures en restricties goed voor elkaar hebben.

The Last Mile

Binnen de bloemen- en plantensector zien wij als transporteur een bepaalde ontwikkeling: er wordt lokaal steeds meer geproduceerd. Bloemen en planten worden dan in kassen in andere landen gekweekt. Dit heeft invloed op het transport, want hierdoor gaan niet alle transporten meer via Nederland

Steeds vaker zien wij dat vervoerders producten aanleveren bij onze transporthubs in Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië en vanuit daar verzorgen wij het laatste vervoer naar de winkels. Dat doen we in deze landen, maar ook in Slowakije, Litouwen en Bulgarije. Dit noemen wij in vakjargon The Last Mile. Bent u dus op zoek naar een transportspecialist die lokaal kan distribueren in Centraal- en Oost-Europa? Wij kunnen dit.