Terug naar het overzicht

TAPA TSR Certificering 2

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. Deze certificering zorgt ervoor dat de lading zo veilig mogelijk vervoerd wordt en dat diefstal verminderd wordt. Maar welke maatregelen worden hiervoor genomen en waarom is dit zo belangrijk voor Mandersloot?

Voordat je een TAPA-certificering krijgt moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Op papier moeten er een aantal dingen geregeld worden maar ook in de beveiliging. Zo is het belangrijk dat er bijvoorbeeld een goed slot op de trailer zit. Maar ook is het belangrijk dat de vrachtwagen altijd gevolgd kan worden doormiddel van een GPS-systeem. Kort samengevat er zitten veel regeltjes en voorwaarden aangekoppeld om TAPA gecertificeerd te zijn. Elke drie jaar wordt Mandersloot opnieuw gecontroleerd of we wel TAPA gecertificeerd kunnen blijven.

Binnen de certificering zijn er verschillende niveaus namelijk TSR 1, TSR 2 en TSR 3. Wij hebben TAPA TSR Certificering 2. De verschillen tussen de verschillende niveaus zit in de tracking and tracing, de sloten en het alarm. Bij de tracking and tracing zit het in de verschillende netwerkeisen. Dit houdt in dat bij TSR 1 maximaal vijf minuten tussen elk rapport mag zitten die wordt doorgegeven. Bij TSR 2 is dit maximaal 30 minuten en bij TSR 3 mag dit later uitgelezen worden.

Bij de sloten zit er verschil in hoe goed het slot is. Zo mag je bij TSR 3 zelf bepalen welk slot je gebruikt. Maar bij TSR 1 en TSR 2 zitten er wel regels aan. Zo moeten ze bijvoorbeeld elektronisch zijn en niet makkelijk te manipuleren. Zodat de lading moeilijk te bereiken is.

Tot slot het alarm. Dit geldt eigenlijk alleen voor TSR 1. Hierbij moet een luid alarm aanwezig zijn voor wanneer een laadruimte zomaar geopend wordt. Bij TSR 2 en TSR 3 hoeft dit niet.

Wij als Mandersloot vinden het erg belangrijk om TAPA TSR gecertificeerd te zijn. Zo is het voor de chauffeurs een veiliger gevoel wanneer de lading goed opgeborgen is. Maar ook voor de klant is het belangrijk dat de goederen veilig vervoerd worden en dat er dus niks mee kan gebeuren.

Vind je het nou interessant om te lezen welke certificeringen Mandersloot heeft? Houdt dan deze Blogs in de gaten.