Terug naar het overzicht

Internationale Vrouwendag binnen Mandersloot

Internationale Vrouwendag is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor vrouwenrechten. Maar wat heeft dit te maken met transport en waarom is dit de drukste periode voor Mandersloot? Dat lees je hier in dit blog

Wat is Internationale Vrouwendag?

Op 8 maart 2021 was het Internationale Vrouwendag. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de rechten van vrouwen. Nog steeds hebben vrouwen niet overal dezelfde rechten of worden ze in het dagelijks leven achtergesteld. Kijk maar naar de verschillende posities binnen een bedrijf. De hogere posities worden vaker door mannen bekleed. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat mannen in dezelfde functie over het algemeen hogere bonussen krijgen dan vrouwen. Een belangrijke oorzaak is dat er nog steeds veel vooroordelen zijn over welke rol mannen en vrouwen horen te hebben binnen de maatschappij. Met de Internationale Vrouwendag wordt de aandacht gevestigd op gelijke rechten voor vrouwen. En het is een gewoonte geworden om op deze dag vrouwen extra in het zonnetje te zetten.

Wat heeft Internationale Vrouwendag met Mandersloot te maken?

De weken voor Internationale Vrouwendag zijn de drukste weken van het jaar. Dit komt omdat bloemen en planten de grootste productgroep vormen die we binnen Mandersloot vervoeren. Voor Internationale Vrouwendag worden er veel bloemen aangeschaft om vrouwen in het zonnetje te zetten. Deze bloemen moeten natuurlijk wel op tijd op de juiste locatie komen en daardoor zijn wij bij Mandersloot superdruk om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Doen wij zelf ook aan Internationale Vrouwendag?

Ook wij konden 8 maart niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben alle vrouwen binnen de firma een klein presentje gegeven. Met een mooie bloem wilden wij laten zien dat zij net zo belangrijk zijn binnen het bedrijf als alle mannen.

Vond u dit interessant om te lezen en wilt u meer te weten komen over Mandersloot transport? Neem dan een kijkje op de website of blijf deze blog volgen voor meer informatie.