Terug naar het overzicht

Auto inruilen voor de fiets?

Als kind leer je al vroeg om te fietsen. Dit doen wij totdat we een jaar of 18 zijn en ons rijbewijs hebben. Daarna pakken we liever de auto. Maar waarom doen wij dit als het gaat om kleine stukjes naar je werk en terug? Dat is wat wij ons ook afvragen. Hier hebben wij iets voor bedacht zodat wij sneller de fiets pakken. Want als je de auto laat staan is het beter voor het milieu maar ook voor onze gezondheid. Benieuwd wat wij hebben bedacht? Lees dan snel verder.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een belangrijke en positieve trend in de maatschappij. Duurzaamheid is een breed begrip en word op verschillende manieren opgevat. De kern van duurzaamheid is het streven naar een evenwicht tussen milieu, mens en economie om zo te zorgen dat de aarde niet uitput. Het is ook erg belangrijk dat de aarde in de toekomst leefbaar blijft en daarom wordt er nu veel aandacht aan besteed. Zo zijn er heel veel verschillende manieren om een steentje bij te dragen. Je kan afval scheiden, zonnepanelen aanleggen, fietsen in plaats van met de auto en nog veel meer. Vandaag staat het fietsen centraal in deze blog.

Het fietsplan

Ook bij Mandersloot is deze trend niet ontgaan en laat duurzaamheid op verschillende manieren terugkomen. Zo stimuleren wij om de auto te laten staan en op de fiets te komen. Dit doen wij doormiddel van het fietsplan. Dit houdt in dat er een fiets wordt gekocht op afbetaling. Maandelijks wordt er een bedrag ingehouden op het salaris waarvan de fiets wordt betaald. Daarbij betaalt Mandersloot ook een deel van de fiets waardoor het voor de werknemer een stuk aantrekkelijker is om een fiets te kopen. Op deze manier wil Mandersloot stimuleren om gezond op de fiets te komen. Als bonus dragen we zo ook een steentje bij aan het milieu. Dit vinden wij bij Mandersloot erg belangrijk.

Vindt u duurzaamheid belangrijk en is dit een must bij een transportbedrijf? Neem een kijkje op onze website of blijf deze blog volgen om te zien waar duurzaamheid terugkomt binnen onze firma.